VRK:n palvelut kiinnostivat atk-päivillä

Suomi.fi-palvelut - Väestötietopalvelut - Varmennepalvelut - 05.06.2017

Väestörekisterikeskus osallistui Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päiville 2017. Tapahtuma järjestettiin Helsingissä Finlandia-talolla 23.–24.5.2017. Päiville osallistui yli tuhat terveydenhuollon, sosiaalihuollon, hallinnon sekä tietojenkäsittelyn asiantuntijaa eri ammattiryhmistä.

Väestörekisterikeskuksen osastolla esiteltiin uudistuvia suomi.fi-palveluita sekä sosiaali- ja terveydenhuollolle suunnattuja varmenne- ja tietopalveluita. Aiheista järjestettiin myös tietoiskuja, joissa asiantuntijat esittelivät tarkemmin esimerkiksi syntymä- ja kuolintietojen reaaliaikaista ilmoittamista sekä suomi.fi-palveluista tunnistusta, valtuuksia ja viestejä. Lisäksi palvelutietovaranto ja varmennepalveluiden ajankohtaiset asiat kiinnostivat messukävijöitä.

Väestörekisterikeskuksen osastolla syntyi päivien aikana hyvää keskustelua ja mielenkiintoisia kohtaamisia eri ammattialojen asiantuntijoiden kanssa. Tiedon lisäksi tarjolla oli myös raikasta Slush-juomaa.

Suomi.fi-palvelut ovat sekä julkishallinnon että yksityisen sektorin käyttöön tarkoitettuja kansallisia palveluita, joita voi hyödyntää omissa palveluissaan.

Rajapintojen avulla terveydenhuollon toimintayksiköt voivat ilmoittaa reaaliaikaisesti syntymä- ja kuolintiedot väestötietojärjestelmään. Järjestelmästä voi myös hakea äidin ajantasaiset tiedot.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä julkishallinnon organisaatiot voivat hyödyntää toimikortteja, joita käytetään eri tietojärjestelmiin tunnistautumiseen, tiedon salaamiseen ja sähköisten allekirjoitusten tekemiseen.