VTJ-rajapinta tukee kuntien järjestelmien digitalisointia

Väestötietopalvelut - 08.03.2018

VTJ-rajapinta on tapa siirtää tietoa väestötietojärjestelmästä asiakkaan järjestelmään. VTJ-rajapinnalla kunta voi hakea omalla sovelluksellaan tietoja väestötietojärjestelmästä reaaliaikaisesti ympäri vuorokauden.

Teknisesti tiedot välitetään XML-sanomina WebService-rajapinnan kautta, ja tiedonsiirto tapahtuu palveluväylää hyödyntäen.

Tietoja voidaan hakea rakennuksista ja henkilöistä mukaan lukien ulkokuntalaiset. Palvelussa voi käyttää hakuehtona joko henkilötunnusta tai rakennustunnusta. Lisäksi kunnilla on mahdollisuus tehdä haku henkilön nimellä ja syntymäajalla.

Kunnille on tehty valmiiksi kattolupa VTJ-rajapintaan ja luvassa on määritelty valmiiksi erilaisia tuotteita käyttötarkoituksen mukaan. Kattolupaan voi liittyä verkkoasioinnin kautta.

VTJ-rajapinnan hyödyt kunnille

VTJ-rajapinta mahdollistaa väestötietojärjestelmään tehtävien kyselyjen automatisoinnin ja robotiikan soveltamisen tietojen haussa. VTJ-rajapinnan avulla asiakkaan järjestelmiin saadaan haettua reaaliaikaiset väestötietojärjestelmän tiedot ja mahdollisuuksien mukaan tietojen tarkastamiseen liittyvää manuaalityötä saadaan kevennettyä.  Rajapinta mahdollistaa haettujen tietojen tallentamisen kunnan järjestelmään automaattisesti.

Käyttöönotto

Lisätietoja

 julkishallinto(at)vrk.fi