Pohjoismaisilla osoitepäivillä tutustuttiin eri maiden hankkeisiin ja verkostoiduttiin

Väestötietopalvelut - 10.06.2019

Pohjoismaisia osoitepäiviä (Nordic Address Forum 2019) vietettiin 13.–15. toukokuuta Turussa. Kaikkiaan 22 edustajaa Tanskasta, Islannista, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta osallistui vuoden 2019 osoitepäiville.

Väestörekisterikeskuksen edustajina tapahtumassa olivat Markus Maunula, Tytti Ronkainen, Tommi Niemi, Jari Ylä-Kero ja Ari Laukkonen. Osoitepäivillä oli tänä vuonna edustajia myös Maanmittauslaitokselta ja Turun kaupungilta.

Nordic Address Forum -osallistujat Kavalton tilalla (kuva: Linda Kavalto)

Tapahtuman ohjelmassa oli mm. eri Pohjoismaiden maaraporttien esittelyjä, joissa kerrottiin osallistujamaissa meneillään olevista hankkeista ja tulevista projekteista. Väestörekisterikeskuksen kehityspäällikkö Jari Ylä-Kero kertoi osallistujille Suomen ainutlaatuisesta väestötietojärjestelmästä ja järjestelmän ajankohtaisista kehittämishankkeista.

Tapahtuman työpajoissa mietittiin mm. uudenlaisten osoitteiden tarpeita (rakennusten sisätilojen osoitteistaminen, esim. kauppakeskukset, erilaiset postipakettiautomaatit ja dronet). Keskustelussa olivat myös osoitteiden ylläpidon haasteet (esim. miten muuttuneet tiedot saadaan karttasovelluksia tekevien tietoon) sekä vanhojen tilojen ja paikannimien säilyttäminen uusien tieosoitteiden rinnalla.

Kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille! Ensi vuonna Pohjoismaiset osoitepäivät järjestetään Islannissa.

Voit tutustua osoitepäivien esityksiin ja muuhun materiaaliin vrk.fi-sivuilla 15.7. saakka.