Asioi verkossa!

Väestötietopalvelut - Varmennepalvelut - 05.06.2017

Väestörekisterikeskus sähköisti helmikuussa organisaatioasiakkaiden keskeiset tietopalveluiden ja varmennepalveluiden lupa- ja sopimusprosessit. Asiakkaat voivat hakea verkkoasioinnissa helposti tietolupia ja varmenteita sekä tehdä sopimuksia ja tilauksia. Verkossa asiointi parantaa käsittelyn etenemisen näkyvyyttä ja nopeuttaa käsittelyprosessia.

Löydät lisätietoja verkkoasioinnista ja sen käytöstä Eevertti-sivustolta. Eevertti on Väestörekisterikeskuksen ylläpitämä verkkosivu, josta löydät tietoa organisaatioasiakkaille suunnatuista palveluista ja niiden käyttöönotosta.

Väestötietopalvelut verkkoasioinnissa

Väestötietojärjestelmän tiedot ovat asiakkaiden käytettävissä erilaisten tietopalveluiden kautta, ja väestötietojärjestelmään ilmoitetaan tietoja ylläpitopalveluiden kautta. Huomiothan, että itse palvelut kuten VTJkysely ja VTJylläpito eivät ole uudistuneet, vaan verkkoasioinnissa asiakasorganisaatiot voivat hoitaa näiden palveluiden käyttöönottoon vaadittavat luvat ja sopimukset. Tutustu tietopalveluihin ja ylläpitopalveluihin Eevertissä ennen asiointia verkkoasioinnissa.

Varmennepalvelut verkkoasioinnissa

Väestörekisterikeskuksen varmennepalvelut tuottavat varmenteita kansalaisille, organisaatioille sekä sosiaali- ja terveydenhuollolle. Varmenteita tarvitaan tietoverkkojen kautta tapahtuvassa tunnistamisessa, salauksessa ja sähköisen allekirjoituksen tekemisessä. Verkkoasioinnissa asiakkaat voivat tehdä toimikorttisopimuksia, palveluvarmennehakemuksia sekä tilata testikortteja.

Tutustu varmennepalveluihin Eevertissä ennen asiointia verkkoasioinnissa.

Verkkoasioinnissa voit:

  • Hakea VTJkyselyn ja VTJ-rajapinnan tietolupaa
  • Hakea VTJkyselyn ja VTJylläpidon vastuukäyttäjän käyttöoikeutta
  • Hakea organisaatiolle lupaa poiminnan tekemiseen tieteellistä tutkimusta tai viranomaistoimintaa varte
  • Hakea organisaatiolle lupaa päivittää rekisteriä väestötietojärjestelmän tiedoilla
  • Hakea rakennustietojen ilmoituslupia ja solmia rekisterinpitäjäsopimuksia
  • Hakea lupaa syntymä- ja kuolintietojen ilmoittamisesta
  • Tehdä sopimukset toimikorttien tilaamiseksi ja tilata palveluvarmenteita sekä testikortteja
  • Nähdä käsiteltävän hakemuksen tilanteen tai pyytää lisätietoja avoimesta hakemuksesta tai muusta aiheesta