Väestörekisterikeskus ja Verohallinto kannustavat kansalaisia Suomi.fi-viestien käyttäjiksi yhteisellä kampanjalla

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Väestörekisterikeskus ja Verohallinto ovat aloittaneet Kansallinen ekoteko -kampanjan Suomi.fi-viestien markkinoimiseksi. Nyt onkin hyvä hetki siirtyä sähköiseen viestintään: kun ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön marraskuun loppuun mennessä, ensi vuoden verokortti ei enää tule paperipostissa kotiin vaan verokortista saa ilmoituksen omaan sähköpostiinsa heti, kun se on OmaVero-palvelussa. Verokortin saa OmaVerosta näppärästi sähköisessä muodossa.

Suomen Luonnonsuojeluliitto pitää kampanjaa tervetulleena.

– Suomi.fi-viestien käyttöönotto auttaa luontoamme. Paperitulvan hillitseminen vähentää metsien hakkuita ja turhista kuljetuksista voidaan luopua. Tällaiset ekoteot tuovat hyvää mieltä ja helpottavat osaltaan ympäristöahdistusta, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen.

Suomi.fi-viestit säästää aikaa, verorahoja ja luontoa

Verohallinto lähetti viime vuonna noin 15 miljoonaa paperikirjettä. Kaikkiaan Verohallinto kulutti yhteensä 1,3 miljoonaa kiloa paperia. Jos tämä määrä A4-tulosteita laitettaisiin peräkkäin, niiden muodostama jono ylettyisi lähes 1,5 kertaa maapallon ympäri. Jo yksin Verohallinnon kirjepostista luopuminen säästäisi yhteiskunnan rahoja vähintään 10 miljoonaa euroa vuodessa. Siksi Verohallinto ja Väestörekisterikeskus haluavat kampanjoida Suomi.fi-viestien käyttöönoton puolesta.

– Haluamme herätellä kansalaisia vaihtamaan paperiset, hitaasti kulkevat viranomaiskirjeet ekologisiin, turvallisiin ja vaivattomiin sähköisiin viesteihin, kehityspäällikkö Maria Juka-Lahdenperä Väestörekisterikeskuksesta kertoo.

– Kansalaisille on kätevää myös se, että palveluun tulleet viranomaisten viestit, todistukset ja tiedoksiannot löytyvät yhdestä paikasta. Ja kun lataa käyttöön Suomi.fi-mobiilisovelluksen, viestit kulkevat mukana myös omassa puhelimessa.

– Verohallinnon kirjeistä, painotuotteista ja tulosteista aiheutui viime vuonna yhteensä hiilidioksidipäästöjä noin 1 500 tonnia, toteaa Verohallinnon viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki.

Viestit-palvelun kautta viestejä lähettää jo noin 250 viranomaista. Esimerkiksi Traficom, monet kunnat ja TE-palvelut hyödyntävät sitä. Tähän mennessä Suomi.fi-viestit on ottanut käyttöönsä noin 270 000 suomalaista. Palvelun kautta on tänä vuonna lähetetty jo noin 2,3 miljoonaa tietoturvallista viestiä.

Lisätietoa

Tutustu kansallinenekoteko.fi -kampanjaan

Seuraa somessa #kansallinenekoteko

Hyötyisikö organisaatiosi Suomi.fi-viesteistä? Katso lisää palveluhallinta.suomi.fi