Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyvät Digi- ja väestötietovirastoksi 1.1.2020

Suomi.fi-palvelut - 16.12.2019

Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät 1.1.2020 Digi- ja väestötietovirastoksi. Tehtävänämme on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirastossa haluamme olla suunnannäyttäjä, joka toimii rohkeasti uudistaen, tukien ja arvostaen. Teille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme haluamme olla luotettava, näkemyksellinen ja haluttu kumppani. Teemme aktiivista verkostoyhteistyötä ja haluamme työllämme vahvistaa luottamusta yhteiskunnassa. Tavoitteenamme on tehdä Suomesta entistä sujuvammin toimiva yhteiskunta.

Tulet tapaamaan oheisen Valo-hahmon jatkossa myös asiakasviestinnässämme. Hahmo kertoo virastostamme sekä auttaa ja neuvoo erilaisissa tilanteissa.

 

Lähdetään yhdessä Valon matkaan kohti uutta Digi- ja väestötietovirastoa!

Miten tavoitat meidät jatkossa?

Väestörekisterikeskuksen verkkosivujen osoite www.vrk.fi ja maistraattien verkkosivujen osoite www.maistraatti.fi  korvautuvat 1.1.2020 uudella verkko-osoitteella www.dvv.fi.

Ohjaamme vanhoista verkko-osoitteista automaattisesti uuteen verkko-osoitteeseen www.dvv.fi.

Myös sähköpostiosoitteemme muuttuvat @dvv.fi-päätteisiksi.

Asiakaspalvelumme jatkaa ennallaan

Digi- ja väestötietoviraston toiminnan aloitus ei tuo muutoksia organisaatioiden käytössä oleviin palvelukanaviin.
Organisaatioasiakkaiden asiakaspalvelu palvelee entiseen tapaan numerossa 0295 53 5115 (ma-pe klo 10-15) ja sähköpostitse organisaatiopalvelut@dvv.fi.

Myös muut käytössä olleet sähköpostiosoitteet säilyvät alkuvaiheessa ennallaan, mutta sähköpostien loppuosa muuttuu muotoon @dvv.fi. Mahdollisista myöhemmistä muutoksista tiedotamme erikseen palvelukohtaisesti.

Muutoksia sähköisiin asiointikanaviin

Nykyisen Väestörekisterikeskuksen Verkkoasiointi-palvelun osoite muuttuu 1.1.2020 alkaen muotoon https://asiointi.dvv.fi, mutta myös vanha osoite https://asiointi.vrk.fi toimii edelleen sen rinnalla.

Verkkoasiointi-palvelussa on muutosten vuoksi käyttökatko 31.12.2019 illan ja 2.1.2019 aamun välisenä aikana. Muutostöistä johtuvia lyhyitä katkoja voi ilmetä vielä 2.-4.1.2020.

Suomi.fi-palveluhallinnan osoite säilyy ennallaan https://palveluhallinta.suomi.fi.

Myönnetyt tietoluvat ja olemassa olevat sopimukset säilyvät voimassa

Jo myönnetyt tietoluvat säilyvät voimassa niiden voimassaoloajan loppuun saakka eikä niitä tarvitse virastofuusion vuoksi uusia.

Myöskään muita Väestörekisterikeskuksen tai maistraatin kanssa tehtyjä muita sopimuksia ei tarvitse uusia, vaan ne säilyvät voimassa sopimuksen loppuun saakka.

Mahdollisista yksittäisistä palvelukohtaisista muutoksista tiedotamme erikseen.

Uusi vaihteen numero käyttöön 2.1.2020

Digi- ja väestötietoviraston aloittaessa toimintansa viraston vaihteen numero muuttuu. Uusi numero on 0295 536 000. Aiemmin käytössä olleet vaihteen numerot poistuvat käytöstä.

Lisätietoja

31.12.2019 saakka: organisaatiopalvelut(at)vrk.fi
2.1.2020 alkaen: organisaatiopalvelut(at)dvv.fi
 
Tehtävänämme on sujuva Suomi!

Seuraa Digi- ja väestötietovirastoa Twitterissä: https://twitter.com/DVVfi