Tietojen jakaminen Suomi.fi-palveluväylän kautta helpottuu REST-tuella

Suomi.fi-palvelut - 29.08.2019

Suomi.fi-palveluväylän käyttömahdollisuudet on laajentunut merkittävästi elokuussa, kun palveluun on lisätty tuki REST-rajapinnoille uuden versiopäivityksen myötä. Tiedon jakaminen eri organisaatioiden välillä Palveluväylän kautta helpottuu, kun jo ennestään käytössä olleen SOAP-protokollan rinnalle tulee käyttöön REST-protokolla.

REST-pohjaisen palveluiden ja niiden hyödyntäminen Palveluväylän X-Road -teknologian avulla kautta on vaivatonta, sillä REST-palveluiden tarjoaminen ja hyödyntäminen ei vaadi muutoksia liitettäviin tietojärjestelmiin. REST-tuki ei aseta rajoitteita siirrettävän tiedon tyypille, joten Palveluväylän REST-tuen avulla voidaan siirtää minkälaista dataa vaan.

REST-pohjaiset järjestelmät voidaan integroida Suomi.fi-palveluväylään ilman teknisiä muutoksia ja erillistä sovitinpalvelukomponenttia. SOAP-palveluiden käyttäminen ja tuottaminen ovat edelleen tuettuja eikä olemassa oleviin SOAP-pohjaisiin palveluihin tarvitse tehdä muutoksia.

Palveluväylän palveluomistaja Atte Pirttilä on iloinen siitä, että REST-tuen avulla Palveluväylän käyttömahdollisuudet kasvavat.

-Hienoa, että pääsemme vastaamaan asiakkaiden toiveisiin REST/JSON-tuesta. Tämä tuo uusia mahdollisuuksia niin palveluja tarjoaville organisaatioille kuin hyödyntävillekin tahoille. Uskon, että tämän avulla syntyy aivan uusia innovatiivisia ja asiakaslähtöisiä palvelukokonaisuuksia, Pirttilä toteaa.

Versio 6.21.0 on asennettu Palveluväylän tuotantoympäristöön elokuussa.

Lue VRK:n versiotiedote eSuomesta: Suomi.fi-palveluväylän versio 6.21.0 julkaistaan 30.4.2019. Palveluväylän X-Road -teknologian kehittämisestä vastaavan Nordic Institute for Interoperability Solutionsin (NIIS) oman versiotiedotteen löydät täältä: Release Notes.

Lue myös NIIS:in Petteri Kivimäen bloggaus REST-tuesta X-roadissa.