Suomi.fi-valtuuksissa käyttöönotot etenevät: ota palvelu käyttöön

Suomi.fi-palvelut - 15.06.2017

Suomi.fi-valtuuksien käyttöönotot etenevät kohisten. Toukokuussa kolme uutta asiointipalvelua sai käyttöönottoprojektinsa onnistuneesti päätökseensä: SuoraTyö, KEHA-keskuksen Aluehallinnon asiointipalvelu sekä Verohallinnon palkka.fi-palvelu.

Työsuhteen hallinnointipalveluja tarjoava SuoraTyö lisäsi ensimmäisenä yksityisen sektorin toimijana palveluunsa mahdollisuuden asioida yrityksen puolesta.

”Hyödyntämällä Suomi.fi-valtuuksia SuoraTyö pystyy tarjoamaan yrityksille ja yrittäjille täysin saumattoman sähköisen asioinnin SuoraTyö.fi-palvelussa”, kertoo SuoraTyön toimitusjohtaja Jani Laatikainen.

Laatikaisen mukaan yhteistyö Valtuudet-palvelun käyttöönottotiimin kanssa sujui hyvin.

”Molemmat osapuolet olivat tässä projektissa ”ensimmäistä kertaa liikenteessä”, joten oli tärkeää, että asiaan suhtauduttiin molemmin puolin ennakkoluulottomasti, arvioiden erilaisia vaihtoehtoja”, Laatikainen toteaa.

”Projekti on hyvä esimerkki julkisen ja yksityisen sektorin toimivasta yhteistyöstä, jossa kummallakin osapuolella on selkeä tahtotila päästä tuloksiin.”

Suomi.fi-valtuudet on nyt käytössä 15 sähköisessä asiointipalvelussa, ja sitä käytetään kuukausittain 100 000 kertaa.

Ota Valtuudet käyttöön!

Suomi.fi-valtuuksien avulla organisaatiosi (olipa se sitten julkinen tai yksityinen) asiointipalvelusta voidaan rakentaa monipuolisempi ja asiakasystävällisempi. Valtuudet-palvelun avulla voi asiointipalvelusi käyttäjille tarjota mahdollisuus toimia toisen henkilön puolesta ja valtuuttaa muita. Käyttäjän asiointivaltuudet voidaan Suomi.fi-valtuuksien avulla tarkistaa reaaliaikaisesti eri julkisista rekistereistä.

”Palvelumme mahdollistaa puolesta-asioinnin luotettavasti ja turvallisesti. Ei tällaista palvelua ole aiemmin toteutettu Suomessa”, kertoo Suomi.fi-valtuuksista vastaava hankepäällikkö Matti Hiltunen.

”Puolesta-asiointi laajentaa asiointipalvelun asiakaskuntaa ja palveluntarjoaja erottautuu nykyaikaisena digitalisaation hyödyntäjänä. Aina ei kannata tehdä itse, kun asiat voi delegoida ja valtuuttaa asiantuntijoille: se säästää aikaa ja euroja”, Hiltunen sanoo.

Suomi.fi-palveluiden käyttöönotto on maksutonta. Väestörekisterikeskuksen käyttöönottotiimi tukee Valtuudet-palvelun käyttöönottoa ja vie projektin maaliin yhteistyössä asiakasorganisaation kanssa.

”Uudet käyttöönottoprojektit ovat nopeutuneet kokemuksen karttuessa. Lyhimmillään olemme päässeet kahdessa kuukaudessa tuotantoon”, Hiltunen sanoo.

Onko organisaatiosi kiinnostunut Suomi.fi-valtuuksista?

Ota yhteyttä:

Väestörekisterikeskus, Risto Ollikainen, ext.risto.ollikainen[at]vrk.fi