Katso-palvelu päättyy vuoden 2019 loppuun mennessä

Suomi.fi-palvelut - 27.08.2018

Katso-palvelu poistuu käytöstä vuoden 2019 loppuun mennessä.

Vuoden 2019 jälkeen ei ole enää mahdollista tunnistautua Katso-tunnisteella, eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa.

Katso-tunnisteiden sijasta siirrytään käyttämään vahvaa sähköistä tunnistamista. Julkishallinnon asiointipalvelut voivat hyödyntää tässä Suomi.fi-tunnistusta, joka mahdollistaa käyttäjän tunnistamisen kaikilla vahvoilla tunnistusvälineillä.

Katso-palvelun rooli- ja valtuutustoiminnot ovat korvattavissa Suomi.fi-valtuuksilla. Valtuudet-palvelu perustuu väestötietojärjestelmästä ja kaupparekisteristä saatavaan ajantasaiseen valtuustietoon sekä Valtuudet-palvelun valtuusrekisteriin. Palvelun käyttöönotto on mahdollista siten, että siirtymäaikana vuoden 2019 loppuun asti myös nykyiset Katso-roolit ovat saatavilla Suomi.fi-valtuuksissa niin kauan, kun valtuusrekisteri ei niitä vielä sisällä.

Aloita Suomi.fi-tunnistuksen ja Suomi.fi-valtuuksien käyttöönotto nyt

Laajassa käytössä oleva Katso-palvelu on tullut elinkaarensa päähän ja Suomi.fi-palveluissa on kehitetty palvelulle korvaavat ratkaisut Suomi.fi-tunnistus ja Suomi.fi-valtuudet. Jos organisaationne tarvitsee Katso-palvelun tarjoamia toiminnallisuuksia asiointipalvelussa vuoden 2019 jälkeen, Suomi.fi-tunnistuksen ja -valtuuksien käyttöönotto on syytä aloittaa jo nyt Katsosta pois siirtymiseksi.

Toimi näin:

  1. Tehkää Suomi.fi-tunnistuksen ja Suomi.fi-valtuuksien käyttöönottoilmoitukset osoitteessa esuomi.fi.
  2. Seuraa käyttöönottoprojektien aloittamisohjeita osoitteessa esuomi.fi

Suomi.fi-tunnistuksen tai -valtuuksien käyttöönotto vie eri asiointipalveluilta keskimäärin kaksi kuukautta, suurten organisaatioiden kohdalla jonkin verran pidempään. Suuri osa käyttöönoton aikaisesta työstä koostuu organisaation omiin järjestelmiin tarvittavista muutoksista. Käyttöönoton aloitusta ei siksi kannata siirtää myöhemmäksi.

Väestörekisterikeskus auttaa teitä Suomi.fi-palvelujen käyttöönotossa. Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Lisätietoja:

Väestörekisterikeskus,

  • suomi.fi-asiakaspalvelu@vrk.fi
  • Veli-Matti Mykkänen, ext.etunimi.sukunimi[at]vrk.fi
  • Valtiovarainministeriö, Kimmo Mäkinen, etunimi.sukunimi[at]vm.fi