Kaikkien Suomi.fi-palvelujen käyttöönotto ja tukimateriaali siirtynyt Suomi.fi-palveluhallintaan – esuomi.fi sulkeutuu

Suomi.fi-palvelut - 16.12.2019

Suomi.fi-palveluiden viestintäkanavana toiminut esuomi.fi sulkeutuu.

Jatkossa seuraavien palveluiden palveluesittely, käyttöönotto ja tukimateriaali löytyy Suomi.fi-palveluhallinnasta:

Palveluhallinta on organisaatioasiakkaillle suunnattu itsepalveluportaali, jossa voi tällä hetkellä tutustua palveluiden ominaisuuksiin, ottaa palvelun käyttöön ja hallita siihen liitettyjä asiointipalveluita. Palveluhallinnasta löytyvät myös muun muassa palveluiden tekninen aineisto, käyttöönottoon liittyvät lomakkeet ja palveluun liittyvää ohjeistusta.

Palvelujen käyttöönotto Palveluhallinnan kautta edellyttää, että olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi ja kuulut Palveluhallintaan rekisteröityyn organisaatioon. Jos organisaatiosi ei ole aikaisemmin käyttänyt Palveluhallintaan, sinun pitää perustaa uusi organisaatiotili. Lisätietoa Palveluhallintaan rekisteröitymisestä löydät tukiartikkelista Rekisteröityminen Suomi.fi-palveluhallintaan. Tukimateriaali ja tekninen aineisto ovat avoinna ilman rekisteröitymistä tai kirjautumista Palveluhallinnan Tuki-osiossa.

Esuomesta löytyvä tukimateriaalia ei enää päivitetä, ja ajantasainen tukimateriaali löytyy jatkossa siis vain Palveluhallinnasta.

Palveluhallintaa on tällä hetkellä käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi. Jatkossa palvelussa tarjotaan mm. palveluiden esittelymateriaali sekä osa teknisestä tukimateriaalista myös englanniksi.

Palveluhallinasta löytyivät jo aikaisemmin Suomi.fi-tunnistus, -viestit, -palvelutietovaranto, -kartat ja -maksut.