Sairaanhoitopiirit, Vimana ja VRK edistävät yhdessä Viestit-palvelun käyttöönottoja

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

"Kun yhdistämme sote-toimijoiden substanssiasiantuntijuuden, VRK:n teknisen osaamisen ja Vimanan projektiosaamisen, saamme vauhditettua käyttöönottoja ja lopulta myös sähköisen viestinvälityksen valitsevien asiakkaiden määrää."

Lue lisää

Suomi.fin luonnollisen kielen tekoälykokeilussa kone luki ja kirjoitti selvää suomea

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Väestörekisterikeskuksen kokeilussa selvitettiin, voiko suomen kieltä käsittelevä semanttinen tekoäly auttaa yhdenmukaistamaan Palvelutietovarannon erilaisia kuntapalveluiden kuvauksia. Lue Marko Latvasen kirjoitus kokeilun annista ja tulevista askelista.

Lue lisää

X-Road Community Event 2019: yhteistyötä yli rajojen

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

X-Road -yhteisö kokoontyi syyskuun alussa yhteen pohtimaan X-Roadin tulevaisuutta. Lue Atte Pirttilän bloggaus tapahtumasta ja X-Road -teknologian soveltamisen trendeistä!

Lue lisää

Muistutus: Vastaa eIDAS-kyselyyn Suomi.fi-tunnistuksen asiakasorganisaatioille

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Kyselyn tavoitteena on selvittää, miten Suomi.fi-tunnistusta hyödyntävät organisaatiot ovat huomioineet eIDAS-asetuksen ja sen tuomat velvoitteet. Olemme erityisen kiinnostuneita kuulemaan, millaisia ratkaisuja toisen EU-maan kansalaisen asioinnin osalta on toteutettu tai suunnitteilla.

Lue lisää

Tutustu uuteen digipalvelulakiin eOppivan koulutuksen avulla!

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Uusi digipalvelulaki velvoittaa viranomaisia tarjoamaan kansalaisille sähköisen tavan asioida. eOppiva tarjoaa nyt varten koulutusta digipalvelulain pykälistä ja velvoitteista.

Lue lisää