Snellman-kesäyliopiston Dikata-hanke tarjoaa digitaalisten perustaitojen koulutusta verkossa työikäisille

Digituki - 27.09.2019

Dikata-hankkeen ensimmäiset koulutukset alkoivat maanantaina 16.9. ja syksyllä 2019 verkkokoulutuksia on lähes joka arki-ilta. Hankkeessa tarjotaan digiosaamista lisääviä koulutuksia monipuolisesti eri alueilla, kuten Office-ohjelmien peruskäytössä, somen käytössä, ajanhallinnan sovelluksissa, työnhaussa verkossa ja lisätyn todellisuuden sovelluksissa. Koulutukset on suunnattu työikäisille ja sisällöt suunniteltu työelämän tarpeita vastaaviksi.

Maksuttomia verkkokoulutuksia voi seurata vaikka omalta kotisohvalta

Koulutukset toteutetaan verkossa ja ne ovat maksuttomia. Osallistuja tarvitsee toimivan verkkoyhteyden ja läppärin, tabletin tai älypuhelimen.
Koulutuksiin osallistuva voi valita osallistuuko hän vuorovaikutteiseen verkkokoulutukseen vai katsooko verkkokoulutuksesta tehtävän tallenteen. Verkkokoulutuskatalogi ja ilmoittautuminen verkkokoulutuksiin tapahtuu sivulla: bit.ly/dikata-hanke Verkkokoulutukseen ilmoittautunut saa koulutuksesta tallennelinkin sähköpostiinsa koulutusta seuraavana päivänä.

Dikatan kurssitarjontaan voi tutustua osoitteessa snellmankesayliopisto.fi/dikata-koulutukset-ja-tallenteet/ Sivulta voi poimia myös tallennelinkit 

Verkkokoulutuksia ja tallenteita voi katsoa mukavasti omalta kotisohvalta, mutta koulutuksia voi seurata myös porukalla.

”Esimerkiksi Hailuodossa keräännytään yhdessä kirjaston tiloihin katsomaan vuorovaikutteisia digikoulutuksiamme. Yhdessä on mukavampaa seurata koulutuksia ja mahdollinen apu laitteen käytössäkin on saatavilla. Erilaiset julkiset toimijat, kuten kirjastot ja kylätalot tai vaikka järjestöt ja muut yhteisöt voivat järjestää tilaisuuksia, joissa verkkokoulutuksia katsotaan yhdessä” kertoo hankkeen koordinaattori Reetta Karjalainen.

Verkkokoulutukset soveltuvat myös digituen antajille

Dikata-hanke on kesäyliopistojen yhteinen, sitä rahoittaa Opetushallitus ja hankkeen koulutukset on suunniteltu TIEKEn hankkeelle suunnitteleman digitaitokriteeristön pohjalta. Dikata-koulutukset ovat laajuudeltaan, tarjonnaltaan ja toteutustavaltaan ainutlaatuisia maksuttomia digikoulutuksia Suomessa.

” Dikatan koulutukset lähtevät tosi perustaidoista, kuten vaikka Gmail-tilin luomisesta, mutta tarjolla on myös koulutusta bloggaamiseen, medialukutaitoon ja tietotulvan jäsentämiseen. Täydennämme koulutusvalikoimaamme palautteen perusteella", Karjalainen kertoo.

Dikata tekee yhteistyötä digitukea koordinoivan Väestörekisterikeskuksen kanssa. Dikatan kurssit ovat oivallisia myös digituen antajille, jos heillä on epävarmuutta omista digitaidoistaan tai he haluavat kohentaa taitojaan jollain alueella. Kurssit käsittelevät monilta osin samoja teemoja, mistä digituen antajilta pyydetään apua.  

Digikoulutukset alkavat syyskuussa 2019 ja jatkuvat vuoden 2020 loppuun. Tavoitteena on kohentaa hankkeen toiminta-aikana jopa 30 000 suomalaisen digitaitoja.


Tervetuloa mukaan!

Kysy lisää:
Snellman-kesäyliopisto, Dikata hanke
hankekoordinaattori Reetta Karjalainen
reetta.karjalainen@snellmankesayliopisto
puh. 044 7462842