Pääkirjoitus

Digituki - 22.05.2019

Hyvät digituen uutiskirjeen tilaajat,

Väestörekisterikeskuksen digituessa on ollut vauhdikas kevät, ja nyt vihdoin pääsemme jakamaan tietoa suunnitelmistamme uutiskirjeenkin muodossa. Digitukitiimissä työskentelee tällä hetkellä projektipäällikkö Minna Piirainen ja projektisuunnittelija Anki Mölläri. Haluamme kiittää teitä kaikkia digituen toimijoita lämpimästä vastaanotosta sekä hyvästä yhteistyöstä kevään aikana! Erityiskiitokset lähetetään VM:n JulkiICT:n Sannalle ja Heikille sekä digituen piloteille. Kiitos!

Uutiskirjeeseen olemme koonneet digituen tilannekuvaa: missä mennään nyt ja mitä tulee tapahtumaan lähiaikoina. Digituen tehtävä laajentuu valtakunnalliseksi vuoden 2020 alussa, ja valtionavustusten haku käynnistyy uusille alueille elokuussa 2019. Valmistelemme parhaillaan uusien alueiden starttia sekä info-tilaisuuksia: Teema-info digituesta järjestetään kesäkuussa, ja varsinaiset valtionavustusten haku-infot elokuussa.

Digituen järjestäjät kokoontuvat Tampereella digituen uusien tuulien ja verkostoitumisen merkeissä syyskuussa 2019. Haastammekin kaikki digituen tuottajat mukaan tapahtuman järjestelyihin Pecha Kucha -tyylisten esitysten muodossa. Lue lisää ja laita päivämäärä 5.9. kalenteriisi.

Digitalisaatio tosiaankin etenee voimakkaasti ja vaikuttaa kaikkialla, niin vapaa-ajalla, työelämässä, yleensä arjessa kuin viranomaisten palveluissa yksityisistä palveluista puhumattakaan. Suomessa ja kaikkialla muuallakin. Mediassa on käyty keskustelu pitkin kevättä siitä, millä keinoin voimme ehkäistä digitaalista syrjäytymistä. Ketään ei pakoteta digipalvelujen käyttöön vaan kannustetaan ja rohkaistaan. Tässä on digituella erittäin suuri rooli.

 

terveisin,
Minna & Anki

Ota meihin yhteyttä

Meidät tavoitat tuttuun tapaan sähköpostiosoitteesta digituki@vrk.fi

Jos haluat oman juttusi mukaan uutiskirjeeseen tai sinulle on jokin digitukeen tai digitaalisaatioon liittyvä juttuidea, niin laita meille viestiä.

Osallistu myös keskusteluun Facebook-ryhmässämme:
www.facebook.com/groups/digituki