Suunnannäyttäjät-kilpailu etsii kestävyyttä edistäviä digitekoja – ilmoittaudu viimeistään 13.5.!

08.05.2019

Nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä Suunnannäyttäjät-kilpailu nostaa esille hyviä digitekoja ympäri Suomen. Tänä vuonna kilpailun teemana on kestävyys ja mukaan voivat ilmoittautua kaikki digitalisaation avulla ympäristön, lähiympäristön tai ilmaston hyvinvointia edistävät hankkeet, projektit ja kokeilut ympäri koko julkisen sektorin.

Yleisöäänestyksessä viisi eniten ääniä saanutta voittajaehdokasta etenee raadille, joka valitsee voittajan vielä ennen juhannusta. Arviointiraatiin kuuluvat Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari, ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka ja Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Päivi Lundvall. Voittajatiimin palkitsemistilaisuus sekä palkintona oleva opintomatka Suomeen tai ulkomaille järjestetään loppuvuonna 2019.

Kilpailussa kiinnitetään erityistä huomiota seuraaviin teemoihin:

  • Kestävyys. Ilmoitetun hankkeen, projektin tai kokeilun tuotos on merkityksellinen ympäristön, lähiympäristön ja/tai ilmaston kannalta.
  • Yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Digitalisaatiota hyödyntämällä on saatu aikaan vaikuttavuutta, jota pystytään myös mittaamaan.
  • Tiimin kokoonpano. Vähintään yhden ydintiimin jäsenen on edustettava julkista sektoria tai julkista tehtävää hoitavaa tahoa, mutta muuten tiimin kokoonpano on vapaa. Kilpailussa arvostetaan erityisesti sellaisia tiimejä, joiden jäsenet edustavat eri organisaatioita tai toimialoja.

Lisäksi kilpailussa arvostetaan sellaisia ratkaisuja, joissa on hyödynnetty tai jotka tuottavat avointa dataa. Tämä ei kuitenkaan ole kilpailukriteeri.
Lisätietoja kilpailusta ja kilpailuun ilmoittautuminen verkkolomakkeella 13.5. saakka.