Suunnannäyttäjät-kilpailu etsii kestävyyttä edistäviä digitekoja – ilmoittaudu viimeistään 13.5.!

08.05.2019

Nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä Suunnannäyttäjät-kilpailu nostaa esille hyviä digitekoja ympäri Suomen. Tänä vuonna kilpailun teemana on kestävyys ja mukaan voivat ilmoittautua kaikki digitalisaation avulla ympäristön, lähiympäristön tai ilmaston hyvinvointia edistävät hankkeet, projektit ja kokeilut ympäri koko julkisen sektorin.

Lue lisää

Blogi: Onko kirjoituskone nyt keksitty, eli osaako kone kirjoittaa?

08.05.2019

Ei se teknologia, vaan ihminen, toteaa erityisasiantuntija Marko Latvanen blogikirjoituksessaan. Väestörekisterikeskus kokeilee tekoälyn hyödyntämistä Suomi.fi-palvelutietovarannossa.

Lue lisää

Digihumaus-raportti 2019: Väestörekisterikeskus esittää 12 toimenpide-ehdotusta yhteiskuntamme digitalisaation edistämiseen

07.05.2019

Väestörekisterikeskus on julkaissut Digihumaus 2019 -raportin, joka esittää 12 toimenpide-ehdotusta, joilla pystytään edistämään digitalisaatiota ja turvaamaan yhteiskuntamme peruspalvelut myös tulevina vuosina.

Lue lisää

Palkeet ja Valtiokonttori uudistavat valtion talous- ja henkilöstöhallinnon prosessikuvaukset Arkkitehtuuripankkiin

03.05.2019

Väestörekisterikeskuksen Arkkitehtuuripankki tarjosi Valtiokonttorille ja Palkeille yhteisen alustan prosessikuvien muokkaamiseen ja julkaisemiseen. Tiiviissä yhteistyössä palvelua tuottavan QPR:n kanssa vanhat kuvat saatiin siirrettyä Arkkitehtuuripankkiin ja käyttöoikeudet rakennettua.

Lue lisää

Maistraattien asiointia automatisoidaan Suomi.fi-palveluilla

Suomi.fi-palvelut - 26.04.2019

”Suomi.fi-palveluja hyödyntämällä saadaan nopeutettua asiakaspalvelua ja vähennettyä merkittävästi manuaalista käsittelyvaiheita”, kertoo kehityspäällikkö Anu Aakula.

Lue lisää