Suomi.fi-viestien käyttöönotto- ja tukimateriaali löytyy nyt Suomi.fi-palveluhallinnasta

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Palveluhallinta on organisaatioasiakkaille suunnattu itsepalveluportaali, jossa voi tällä hetkellä tutustua palveluiden ominaisuuksiin ja ottaa palvelun käyttöön.

Lue lisää

Suomi.fissä on julkaistu koontisivu muiden organisaatioiden tuottamille viittomakielisille aineistoille

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Suomi.fi on vastannut viittomakielisen yhteisön tarpeeseen löytää kaikki viittomakielellä tuotettu viranomaistuotanto yhdeltä verkkosivulta. Osa viranomaisista tuottaa kansalaisille tai yrittäjille kohdennettuja viittomakielisiä tietoaineistoja ja julkaisee ne omilla verkkosivuillansa tai YouTube-kanavillansa.

Lue lisää

Koulutus: Palvelutietovarannon ajankohtaiset asiat ke 27.11.2019 klo 9.00-10.30

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Palvelutietovarannon uusi versio ilmestyy marraskuussa. Koulutus keskittyy PTV:n sisällöntuotantoon, ylläpitoon ja tietojen laatuun liittyviin asioihin.

Lue lisää

Kuukauden PTV-vinkki: Vanhenevien PTV-sisältöjen julkaisu onnistuu helposti Tehtävät-osion kautta!

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Tehtävät-osiossa näkyvät organisaatiosi vanhentumassa olevat sisällöt on mahdollista tarkistaa ja julkaista massajulkaisun avulla myös Tehtävät -osion käyttöliittymässä?

Lue lisää

Digituen eettinen ohjeistus käyttöönne

Digituki - 30.09.2019

Digituen eettinen ohjeistus esittelee digituen antajan ja saajan velvolliset. Se on tehty helpottamaan neuvontatilanteita. Ohjeistuksen tavoitteena on edistää turvallista ja laadukasta digitukea.

Lue lisää

Digituen kehittämisen koordinointi valtakunnalliseksi

Digituki - 30.09.2019

Digituen alueellisen kehittämisen laajentamiseen on varattu yhteensä 2,4 miljoonaa euroa 1.10.2019-31.10.2020. Digituen laajentaminen valtakunnalliseksi tärkeää, jotta digitukea olisi tarjolla Suomessa kattavasti ja yhdenvertaisesti.

Lue lisää

Esittelyssä Uudenmaan digitukipilotti

Digituki - 27.09.2019

Miten digitukea on Uudenmaalla on koordinoitu ja kehitetty? Mitkä ovat olleet suurimpia haasteita ja onnistumisia? Keitä onnistumisten takana on? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Uudenmaan digituen esittelystä.

Lue lisää

Digitaidot tutuksi Pohjois-Karjalassa

Digituki - 27.09.2019

Sanomalehti Karjalaisen Digitaidot tutuksi- juttusarja seuraa, millaisia erilaisia digituen muotoja Pohjois-Karjalassa on tarjolla ja miten ne vaikuttavat ihmisten elämään. Juttusarjalla haluttiin herättää keskustelua digituesta ja sen tarpeesta.

Lue lisää

Kokeiluihin kannustavaa oppimista: Kuuloliiton Digitaidot-hanke testaa pelillisten menetelmien soveltuvuutta digilaitteiden ja -palvelujen opiskeluun

Digituki - 27.09.2019

Totuus vai tehtävä on pelillinen työpaja, joka sisältää nimensä mukaisesti digilaitteisiin ja -palveluihin liittyviä totuuksia ja tehtäviä. Pelillisyys sisältää monia hyötyjä, joihin on muuten vaikea päästä lyhyessä ajassa.

Lue lisää

Ylellä Suomen laajin digisanasto

Digituki - 27.09.2019

Ylen digisanasto sisältää reilut 450 pääsanaa. Monille niistä on mukana puhekieliset synonyymit. Mukana on myös englanninkielisiä termejä.

Lue lisää

Snellman-kesäyliopiston Dikata-hanke tarjoaa digitaalisten perustaitojen koulutusta verkossa työikäisille

Digituki - 27.09.2019

Kuopiolaisen Snellman-kesäyliopiston koordinoiman Dikata-hankkeen digikoulutukset on suunnattu työikäisille ja sisällöt suunniteltu työelämän tarpeita vastaaviksi. Dikatan kurssit ovat oivallisia myös digituen antajille.

Lue lisää

Digituen verkoston tapaaminen Tampereella 5.9. – katso tapahtuman tallenteet Kirjastokaistalla

Digituki - 27.09.2019

Tampereelle saapui laaja kattaus sekä paikallisia että valtakunnallisia digituen toimijoita. Tilaisuus tarjosi erilaisille toimijoille mahdollisuuden keskustella, verkostoitua ja oppia muiden kokemuksista.

Lue lisää

Uusi apteekkivaltuutus on nykyaikaista naapuriapua

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Mikä neuvoksi, kun iäkäs äiti tarvitsisi reseptilääkkeitä, mutta apteekkireissu on rollaattorikansalaiselle liian raskas? Tai jos haluaisit käydä saman tien ostamassa lapselle määrätyt silmätipat, mutta juniorin Kela-kortti onkin puolison lompakossa? Kun sinulla on sähköinen valtakirja, voit asioida apteekissa toisen puolesta pelkällä henkilöllisyystodistuksellasi.

Lue lisää

Sairaanhoitopiirit, Vimana ja VRK edistävät yhdessä Viestit-palvelun käyttöönottoja

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

"Kun yhdistämme sote-toimijoiden substanssiasiantuntijuuden, VRK:n teknisen osaamisen ja Vimanan projektiosaamisen, saamme vauhditettua käyttöönottoja ja lopulta myös sähköisen viestinvälityksen valitsevien asiakkaiden määrää."

Lue lisää

Suomi.fin luonnollisen kielen tekoälykokeilussa kone luki ja kirjoitti selvää suomea

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Väestörekisterikeskuksen kokeilussa selvitettiin, voiko suomen kieltä käsittelevä semanttinen tekoäly auttaa yhdenmukaistamaan Palvelutietovarannon erilaisia kuntapalveluiden kuvauksia. Lue Marko Latvasen kirjoitus kokeilun annista ja tulevista askelista.

Lue lisää

X-Road Community Event 2019: yhteistyötä yli rajojen

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

X-Road -yhteisö kokoontyi syyskuun alussa yhteen pohtimaan X-Roadin tulevaisuutta. Lue Atte Pirttilän bloggaus tapahtumasta ja X-Road -teknologian soveltamisen trendeistä!

Lue lisää

Muistutus: Vastaa eIDAS-kyselyyn Suomi.fi-tunnistuksen asiakasorganisaatioille

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Kyselyn tavoitteena on selvittää, miten Suomi.fi-tunnistusta hyödyntävät organisaatiot ovat huomioineet eIDAS-asetuksen ja sen tuomat velvoitteet. Olemme erityisen kiinnostuneita kuulemaan, millaisia ratkaisuja toisen EU-maan kansalaisen asioinnin osalta on toteutettu tai suunnitteilla.

Lue lisää

Tutustu uuteen digipalvelulakiin eOppivan koulutuksen avulla!

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Uusi digipalvelulaki velvoittaa viranomaisia tarjoamaan kansalaisille sähköisen tavan asioida. eOppiva tarjoaa nyt varten koulutusta digipalvelulain pykälistä ja velvoitteista.

Lue lisää

#organisaatioasiakaspalvelu

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Väestörekisterikeskuksen yritysten ja muiden organisaatioiden asiakaspalvelu on käynnistetty keväällä.

Lue lisää

Tule edistämään Suomi.fi-tunnistuksen kehitystä!

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Vastaatko organisaatiossasi Suomi.fi-tunnistuksesta ja digitaalisten palvelujen kehityksestä? Jos vastaus on kyllä ja haluat kuulla Suomi.fi-tunnistuksen kehitysideoiden sidosryhmiemme arvioita, haluamme kutsua sinut Helsingissä 9.10. klo 8.45-11.45. pidettävään kehitystyöpajaan.

Lue lisää

Ilmoittaudu tilaisuuteen: Suomi.fi-viestit yritysviestinnässä ke 23.10.

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Tilaisuudessa esittelemme, millaisia ominaisuuksia yrityksille suunnattuun viestintään palvelusta löytyy ja millaisia suuntaviivoja palvelun kehittämiselle on.

Lue lisää

Syyskuun PTV-vinkki: Palveluiden ja asiointikanavien haku OUT-rajapinnasta helpottuu

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Uudessa, 9.9. julkaistussa PTV:n versiossa 2.5 nykyiseen rajapintaan lisättiin uusia GET metodeja, jotka palauttavat palvelujen tai asiointikanavien täydelliset tiedot 100 palvelun tai asiointikanavan ryhmissä.

Lue lisää

Uusi rakennusluokitus käyttöön väestötietojärjestelmässä

Väestötietopalvelut - 17.09.2019

Väestötietojärjestelmässä oleville rakennuksille ja rakennushankkeille on luotu 1. syyskuuta uuden rakennusluokitus 2018:n mukaiset rakennusluokat.

Lue lisää

Väestötietojärjestelmän rakennustietojen ylläpidon yhteistyöryhmä tapasi Kouvolassa

Väestötietopalvelut - 17.09.2019

Väestötietojärjestelmän rakennustietojen ylläpidon yhteistyöryhmä kokoontui Kouvolassa 7.-8. elokuuta. Paikan päällä olivat edustettuina Väestörekisterikeskus, maistraatit, kunnat sekä kuntien ohjelmistotoimittajat CGI, Sitowise ja Trimble.

Lue lisää

Uusia ominaisuuksia Todistukset väestötietojärjestelmästä -palveluun

Väestötietopalvelut - 17.09.2019

Todistukset väestötietojärjestelmästä -palveluun on lisätty mahdollisuus tilata todistus huollettavasta. Tämän lisäksi palvelun käyttökieleksi on lisätty englanti.

Lue lisää

#organisaatioasiakaspalvelu

Väestötietopalvelut - Varmennepalvelut - 17.09.2019

Yritysten ja muiden organisaatioiden asiakaspalvelu on käynnistetty keväällä pienin mutta pippurisin voimin.

Lue lisää

Työkaluja saavutettavan verkkopalvelun kehittämiseen Suomi.fi Design System -kirjastosta

Suomi.fi-palvelut - 29.08.2019

Suomi.fi Design System -kirjaston ensimmäinen kehitysversio on nyt julkaistu, ja ensimmäiset käyttöliittymäkomponentit ovat valmiita hyödynnettäväksi. Hyödynnä komponentteja omassa palvelussasi ja osallistu kirjaston kehittämiseen!

Lue lisää

Verokarhu säästää viestittämällä verkossa – entä teidän organisaationne?

Suomi.fi-palvelut - 29.08.2019

Huhtikuussa 2019 voimaan tulleen lain mukaan viranomaisten on tarjottava mahdollisuus vastaanottaa viestejä ja asiakirjoja sähköisesti. Valveutuneet kansalaiset ja yritykset myös arvostavat sähköistä viranomaisasiointia: se on nopeaa, joustavaa ja turvallista. Sähköisesti lähetetyt Suomi.fi-viestit vähentävät lisäksi paperityön määrää ja voivat johtaa jopa miljoonasäästöihin.

Lue lisää

Uudistunut Suomi.fi-verkkopalvelu palvelee entistä paremmin

Suomi.fi-palvelut - 29.08.2019

Suomi.fi-verkkopalvelussa on kehitetty käyttöliittymän ja palvelukartan helppokäyttöisyyttä sekä Viestit- ja Valtuudet-palveluiden sekä rekistereiden löydettävyyttä.

Lue lisää

Tietojen jakaminen Suomi.fi-palveluväylän kautta helpottuu REST-tuella

Suomi.fi-palvelut - 29.08.2019

Tiedon jakaminen eri organisaatioiden välillä Palveluväylän kautta helpottuu, kun jo ennestään käytössä olleen SOAP-protokollan rinnalle tulee käyttöön REST-protokolla.

Lue lisää